ВРЕМЕ Е, БЪЛГАРИТЕ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СВИВАТ КАТО СИРАЧЕТАТА НА ЕВРОПА

 

Загубата на идентичност е причината за общественият разпад, какъвто го наблюдаваме днес

Само идиот би могъл да заяви, че народ, който непрекъснато се бунтувал срещу поробителите си има робски манталитет

1387914_10200909192991928_1651371617_n

Мика портОбществото се плъзга по наклонената плоскост и е на път да цопне в басейна с пираните, които да го оглозгат до кокал и от него да остане само кървав скелет.

Много хора днес тънат в заблудата, че видиш ли комунизмът бил виновен за това, че в постсоциалистическия Преход хората оскотяха и се превърнаха в жалки подобия на разумни същества, които се ръфат като побеснели псета.

Истината е, че деградацията се дължи не на комунизма или чалгата, а на това, че в съвременният постсоциализъм, с лафа, че се гради демокрация, системно се унищожават това, което наричаме обществени устои.

Всяко едно общество има своя ценностна система, базирана на две неща:
а) Етичността, която в общи линии е еднаква за всички общества.
б) Морала – правилата на конкретното общество.

Във времето на социализма /комунизъм никога и никъде не е имало по света/, моралът в България, в основни линии е бил продължение на онзи, който е възникнал по време на Възраждането.
По-голямата част от обществото не беше деградирала, защото се придържаше до устоите, традиционни за българското общество.

Хората в своята същност бяха етични и поради тази причина, в обществото имаше много по-малко разделение, отколкото преди и след това.
Колкото и да е непонятно за някои хора, комунистите не са се мъчили да променят ценностната система на българина, защото тя в своята същност не противоречи на идеологията от онова време, а и също така, режимите в соцлагера проощряваха утвърждаването и съхранението на идентичността на народите.

В началото на т.нар. „демокрация“, новоизлюпените демократи стимулираха хората да изкарат на повърхността своите най-негативни качества и обявиха изначалните обществени устои за „комунистически“.
Първо изхвърлиха етичността в кофата, а след това пренаписаха морала, за да съвпада с онзи, който натрапиха на обществото.
След това треснаха на народа няколко „шокови терапии“ и му обясниха, че да си човечен вече не е нито човешко, нито модерно.

Някогашните ценности, които преди бяха основата на обществото първо се пропукаха, после се разпаднаха и всичко рухна.

******

В „Криворазбраната цивилизация“ виждаме, че подражанието на чужди, несвойствени и неразбираеми за дадено общество нрави и маниери, води след себе си упадък.
Подражанието, за да се покажем, че сме като някой си, това е първата стъпка към обезличаването на индивидите.
Загубата на идентичност е причината за общественият разпад, какъвто го наблюдаваме днес.

Упадъкът в съвремието се дължи както на загубата на идентичност, така и на комерсиализацията, обхванала всички аспекти в живота.
Всичко се превърна в търговия. Да съм по-точен, в долнопробен търгашлък.
Комерсиализацията на всичко, даже и на човешките взаимоотношения е причината за задълбочаването на съвременния упадък.

******

Заблудата на онези, които искаха да водят „западен начин на живот“ бе в това, че не бяха наясно, че разликата между „западния“ и „източния“ начин на живот се състоеше само и единствено в това, че Изтока все още не беше комерсиализиран.
Така нареченото разнообразие на стоките на Запад се отличаваше от това на Изток само по опаковките и нищо друго.
Продадоха се за едно илюзорно изобилие, което се състои предимно от долнокачествени еднакви боклуци с различни опаковки.

*******

Днес някои реват из интернета, че някога „немало банани“, а сега „имало банани“.
Явно тези хорица измерват свободата и това как живеят по това дали „има банани“ или „няма банани“, а че не могат да свържат двата края и че практически днес не са по-свободни от тогава, това е без значение. Днес в магазините има банани всеки ден. Това, че не могат да си ги купят, също е без значение за тези дребнодушни човечета, повечето, от които тънат в мизерия.

Те са по-глупави и от маймуните, които не се интересуват от банани, които не могат да изядат.

******

Глобализмът иска от всички да са еднакви и не допуска запазване на националната /народната/ идентичност, докато интернационализмът не само, че не ги отричаше, но и ги поощряваше.
Глобалистите бяха наясно, че народ без идентичност е лесна плячка и поради тази причина всичко положително, което беше постигнато от българският народ беше анатемосано като „комунистическо“ и захвърлено в калта. Българщината, разбирателството, трудолюбието, ученолюбивостта и стремежът към личностно и обществено усъвършенстване бяха анатемосани, защото противоречаха и бяха опасни за доктрината, която бе повелено на новоизлюпените демократи да прокарат и наложат на обществото.

Така се пръкна онази дива пропаганда, която издигана на низостта в култ и родиха упадъка, чийто продукт е чалгата.

България е едно от многото саморазпадащи се общества в Европа. Тя, както и останалите страни от бившият соцлагер в стремящата се към западнизация Европа е превърната в опитно поле до къде може да достигне търпението на хората към политици, плутократи и олигарси, които се гаврят с тях.

*****

В началото на 90-те години в България се намърдаха представители на най-различни чуждестранни и международни организации, които имаха за цел под маската на филантропия да проведат кампания за социално инжинерство.

Ясен пример за това са т.н. нар „соросоиди“, които практически погледнато са окупирали всички ключови позиции, които определят общественото развитие.
Те, съвместно с медиите започнаха да изменят поведенческия модел в подрастващите и го модифицираха по начин, който да доведе до желаните резултати.

Агресивното поведение, яростната /даже и когато е ненужна/ конкуренция са в резултат на това, че т.нар. Нов морал проповядва крайната проява на отрицателната свобода като единствено правилния поведенчески модел.
Егоизма, себеизтъкването и агресията се превръщат в норма на поведение.

Също така, в култ се издигат насилието, тарикатщината, егоизма, използвачеството и обществения паразитизъм.
Погледни съвременното кино и литература /наша и преводна/, в които доминира насилието. Същото важи и за игрите, шоутата и т.н.
Агресията към околните, гарнирана с егоизъм и всичкото това комерсиализирано до крайна степен е причината, която създава крайна и ненужна агресия.

******

Агресията, за която говорим е насочена към обществото.
Тя е деструктивна и е култивирана така, че да го срути, разбивайки основите му.

Същите тези хора, които са крайно агресивни спрямо околните са абсолютно неспособни да защитят себе си и околните от външна агресия.
Това е видно от ситуацията в Германия и Швеция, а и в цяла Западна Европа, която след всеки атентат вместо обществото да прочисти себе си от нападателите, извършили атентатите, то започва „бдения“…

******

Саморазрушаващото се общество, което се превръща в сбор от индивиди, загубили своята идентичност и търсещи уникалност в комерсиални боклуци е резултат на целенасочена програма, която действа на Запад от края на ВСВ, а в Източна Европа бе подмолно вкарана по времето на Перестройката и утвърдена във времето на Безкрайния преход.

*******

Лошото е, че народът все още не ще да се усети, че е жертва на онези, които толкова гръмко го убеждават, че му желаят доброто, а тихомълком като козли-изменници са го подкарали към кланицата на заколение.

******

Макар, че днес много се говори за агресията, то никой не прави нищо за това тя да изчезне. Точно обратното! В медиите практически погледнато имаме издигане на агресията в култ, който се пропагандира с пълна пара.

*****

Насилието сред подрастващите не е новост, но размерите му са безпрецедентни, защото те са резултат от това, че цял живот им е набивано в главите, че насилието е единственият начин за решаване на проблемите.

Всеки опит да се сложат спирачки на агресивното поведение бива определен като назадничев и възпиращ развитието на индивидите. С пълна пара важи за определени маргинализирани групи чийто деца съвсем безнаказано убиват свои връстници и възрастни хора от немаргинализираните групи, за да се изкефят на стореното и да ги оберат.

******

Тези, които най-много реват срещу агресията, го правят избирателно. Те никога не повдигат темата за агресията на индивидите от маргинализираната група, която се е самосегрегирала и отрекла от обществото именно поради тяхната усилена дейност.
Соросоидите никога няма да признаят, че създаването на крайно агресивна самосегрегирала се сган беше един от приоритетите им.

******

Същите неинтегрируеми елементи бяха прецакани от онези, които им казваха, че работят за тяхната „интеграция“. Тази група съвсем целенасочено бе изведена от обществото, лишена от идентичност, превърната в стадо скотове. Внушена им бе безнаказаност и бе насъскана срещу останалите обществени групи.

******

На дневен ред са и нелегалните имигранти, които ще бъдат охранени, озлобени и насъскани, както срещу обществото, така и срещу самосегрегиралите се елементи, защото те вече са ненужни.
Те не осъзнават, че са използвани. Рано или късно техните господари ще се отърват от тях. Днес се радват на безнаказаност за безчинствата си, но ще дойде ден, в който ще ронят горчиви сълзи, защото техните вече бивши покровители ще бъдат безкомпромисни за съдбата им. А тя ще е страшна. Самоунищожение подпомогнато от онези, които ги „пазят“.
А след това ще ги хвърлят на новите си любимци – онези, идващи през южната ни граница.

*****

По време на соца може да не сме живеели кой знае колко прекрасно, но имахме общество. Може да не е било идеално, но беше стъпило на основите, завещани му от нашите прабаби и прадеди, които стъпка по стъпка за повече от хилядолетие са изградили това, което наричаме ценностна система.
В своята същност, обществото беше базирано на човечността, разбирателството и обединено около народностната идентичност, неделимостта на народа и неговото утвърждаване.
Днес имаме точно обратното. Отрицание на това, което ни е споявало от времето, когато според легендата Аспарух е забил меча с думите: „Тук ще бъде България!”

******

Глупостите, които разни шестващи из медиите и виртуалното пространство индивиди ни разправят, че българите били имали робски манталитет бяха измислени от онези, които после заявиха, че имало било „османско присъствие“. Същите тези пренаписаха учебниците по история, за да внушат на подрастващите, че българският народ не се е борил за свободата си, а срещу „добрият падишах“. Че Левски бил терорист и т.н. простотии.
Кой знае какво ще пише в следващите учебници?

*****

Истината е, че българският народ винаги е бил борбен.
Той се е стремял към свобода от своите поробители. Не само по време на отричаното от соросоидите Турско робство, но и по време на Византийското.
На един народ, който непрекъснато е бил в бунт срещу своите поробители не може да му се припише „робски манталитет“.

От средновековни извори знаем, че по време на Византийско, българите през цялото време са вдигали бунтове срещу поробителя.
Точно тогава византийците заселват първите турци /селджукидите/ по нашите земи, в опит да сломят бунтовете на българите. И така от 1018 до 1185 или цели 167 години.

От 1393 до 1878 година, я е имало минимум около 40 въстания /аз намерих 38/, за които е стигнала информация до наши дни, а може и много повече да са били.
Това означава, че за 485 години на всеки 12 години е имало по едно въстание, за което е стигнала информация до наши дни.
А за колко други не е достигнал отглас до нас? Това не знаем и никога няма да разберем.

******

Българският народ, който не е преставал да търси начин да се отърве от поробителите си и всячески се е стремил да съхрани своята идентичност бил имал „робски манталитет“

Само някой безроден продажник би казал подобна глупост и би учил децата, че те трябва да се чувстват трета категория хора, че видиш ли трябвало да се примирят с това.

******

Мисля, че е крайно време, българите да престанат да или да се свиват като сирачетата на Европа или да фантазират за отдавна отминалите времена на величие и да се вземат в ръце, па да изгонят душманите, па най-накрая да съградят онази „Чиста и свята република“, идеята за която ни е завещал Васил Левски, пишейки в писмото си до чорбаджи Ганчо Милев
в Карлово на 10.05.1871 : „В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони… и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е… Така ще е в наша България.“

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s