ЗАПОЧНАХА ЛИ РЕПРЕСИИТЕ КЪМ СПРЯМО МЕДИИТЕ НЕУДОБНИ НА ВЛАСТТА?

Източник: FREI News

Кого настъпи ТВ7 и как, че първото, което тръгва да изнася частния съдебен изпълнител са компютрите и сървъра?
Юрист Димитрова действала по инструкции…
– „Защо не започнете от номер едно в списъка ви – 50-те камери?
– „Ще започнем от сървърното!“
– „Списъка?“
– „Сървърното! Действам по инструкции, а не по ред“.
Интересно каква и за кого е неугодна информацията съдържаща се в базата данни на телевизията?
Кой от влст имащите е силно притеснен, че може да изскочи някоя негова далавера?

Нека си припомним, че НАП наложи запор на ТВ 7 заради очаквано публично задължение.
Такова нещо да се налага запор заради БЪДЕЩИ задължения го няма никъде.
Та пак да попитам:
Кой и защо се уплаши от ТВ 7?
За КОГО нейната база данни съдържа компрометираща информация?
За всеки случай ще поясня, че надали е за баба Пена и нане Вуте от Долно Нанагорнище

Кристина Димитрова, както се представи частният съдебен изпълнител пред TV7 и „действала по инструкции, поред браншовата структура не фигурира в списъка на Камарата на частните съдебни изпълнители. Т не фигурира дори като помощник на частен съдебен изпълнител, уточниха от Камарата.

В същото време журналистите от ТВ7 направиха жива верига пред офиса на бул. „Цар Борис Трети“. Според тях изземването на сървърите е неправомерно, защото на тях са качени архивите на телевизията

Ето част от становището на Института за модерна политика по въпроса за изземането на базата данни на ТВ7

„Акцията на частния съдебен изпълнител със съдействието на МВР срещу телевизиите ТВ7 и NEWS7 трябва да бъде незабавно преустановена. Тя е в грубо нарушение на чл. 10 от Европейската конвенция за правата на човека и защитата, с която се ползват свободата на изразяване и журналистическите източници.
Правно недопустимо е акцията да се свежда до спор за собственост или търговски спор. Една медия не е сбор от вещи, компютри, сървъри и имоти. Посегателство с такъв мащаб засяга демократичните устои на обществото и свободата на словото.
МВР и другите държавни институции следва да отчитат, че според Съда в Страсбург свободата на преценка на националните органи при намеса в свободата на печата е ограничена от интересите на демократичното общество в осигуряването и поддържането на свободен печат.“
Цялото становище може да прочетете ТУК 

Неотдавна въпросната медия, чието разграбване днес толкова усърдно се защитава от „Протестна мрежа“ беше поставена в черния списък на http://petatakolona.com/, чийто създатели и държатели даже не се и крият, че са на хранилката на американското посолство в софия и няколко чуждестранни фондации със съмнителен произход на капиталите.
Ето какво пише потребителя и вероятно автор на въпросният списък: „Полезен и обстоен списък с проруски групи, страници и профили във Facebook, публично споделени от притежателите им. Това не е лов на вещици, а полезен списък на троловете, които изглежда водят руска информационна война у нас и разпространяващи Путиновата пропаганда и опорни точки. Хубаво е да се знаят и да се наблюдават, съзнателно и несъзнателно работещите за чужди интереси.
Всеки може свободно да сподели своите впечатления, добавяйки нови предполагаеми агенти на руската пропаганда в България към него. Списъкът няма претенции за 100% актуалност и достоверност. За по-голямо удобство, можете да го намерите в нашия форум.“

Ако го разгледате, ще установите, че в него не фигурират само БТВ, Планета ТВ.
Да.. Действа се по списък!
Понеже в този списък има доста медии, които не са венцеславещи САЩ и неговите колониални подлоги в страната, то възниква въпроса:

КОЯ МЕДИЯ ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА?

Дали ще е агенция „Фокус“? Или може би ще е БНР? Защото всички те са във въпросния списък на неугодните медии, сайтове, фейсбук профили и т.н.
Очаквайте от тези, които плакаха за свободата на словото в Париж в най-скоро време да дойдат и да закрият Вашата медия, Вашия сайт, Вашия ФБ профил и и т.н., защото се действа по списък, действа се по инструкции на.

ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ПЕЧАТА!

Вашият коментар