Гърмен, историята на една пиянска свада или провокация

angel-gadjev

Автор: Ангел Гаджев

1. Вечерта на 23.05.2015 г. група от роми,адресно регистрирани и нерегистрирани адресно граждани от кв. Кремиковци празнуват под чинара в Заграде. Там по традиция се провеждат празненствата на различните етнически групи, населяващи тези земи. Какво е Заграде, Марчево или Гърмен няма да обяснявам.Хората, които са от там ще разберат. Група български граждани играят карти в заведението „А Група“, намиращо се непосредствено до чинара. Парадоксалното е, че непосредствено до мястото на събитието се намира древния град Никополис Ад Нестум, който свидетелствува за разцвета на римската империя. А чинара е над 800 години и участва в класация на световни форуми. Представете си какво е видял този чинар през всичкото това време. Помислете си какво още има да види.

2. Двете групи стигат до разпра. Няма основание да бъдем пристрастни, за да даваме предположения кой е виновен.

3. Меллето става. Едните искат спокойствието, което са имали, преди „Кремиковци“ да набъбне над 1 500 души, повечето нерегистрирани адресно в гетото. Другите искат да получат легитимация, защото са ухажвани от политическите сили във връзка с местния вот и им е писнало да бъдат третирани като хора втора ръка. Появяват се и брадви, дързост, която е нечувана за тези земи от новодошлите мургави наши съграждани.

4. Организирането на родолюбивите патриоти става лесно чрез футболните агитки, националистическите организации и чрез неадекватните български медии, които награбват новината като топъл хляб, за да информират обществото за своето съществуване.

5. Истерията нараства лавинообразно, за да стигне и до националните медии. За справка гледайте филма Кит от едно отречено в момента от обществото време

6. Утре, 25.05.2015 г. сценария продължава пред кметството в Гърмен, в кметството и с главни действащи лица областния управител, кмета Капитанова, Ахмед Башев, група активисти, дошли от цяла България и централните медии, които няма да пропуснат възможността да вдигнат рейтинга.
Няма да питам политиците защо се стигна до тук. Няма да питам властите, защо се вдигна гетото в Кремиковци. Няма да питам българските граждани кой има полза от това да се разрази етнически конфликт в едно от най-толерантните села на държавата. Няма да питам защо…Нека всеки си направи изводите сам.

Честит най-български национален празник, уважаеми български граждани, българи, помаци, цигани от Гърмен!
Вгорчен из дъно.
Ангел Гаджев, родом по майчина линия от Гърмен.

Вашият коментар